Sanayi Devrimi 4.0

Dördüncü Sanayi Devrimi - Değer Katarak Sonuçlar Sunmak
Değişen İmalat
Sanayi 4.0, şirketlerin ürünlerini üretme, geliştirme ve dağıtma yöntemlerinde devrim yaratıyor. Üreticiler, Nesnelerin İnterneti (IoT), bulut bilişim ve analitik ile yapay zeka ve makine öğrenimi dahil olmak üzere etkinleştirme teknolojilerini üretim tesislerine ve operasyonlarına entegre ediyor. Bu akıllı fabrikalar, verileri toplayıp analiz eden ve daha iyi karar vermeyi sağlayan gelişmiş sensörler, gömülü yazılımlar ve robotlarla donatılıyor.
Dördüncü sanayi devrimi, imalatın dijitalleşmesi ve sanayinin bilgisayarlaşması ile başlayacaktır.
Aşağıda endüstride devrim yaratacak önemli bileşenler listelenmiştir. Örneğin, büyük veri ve makine öğrenimi ile desteklenen akıllı ve otonom sistemler, üretim ve sevkiyatı her zamankinden daha sorunsuz ve verimli hale getirecek.
Büyük Veri Analitiği –
Büyük veri analitiği, çok büyük miktarlardaki verilerden yararlı içgörüleri analiz edebilecek ve toplayabilecek analitiklerdir. Büyük veri analitiği her gün daha çok gelişiyor ve Sanayi 4.0’da daha yoğun bir şekilde kullanılacak.
3D teknolojisi –
3D teknolojisi, günümüzde iş dünyası tarafından benimsenmekte olan, alışveriş deneyimini iyileştirmek ve çalışma sürecini basitleştirmek için gelişmekte olan bir sektördür, 3D teknolojilerin uygulamaları arasında 3D modelleme, 3D baskı, 3D görselleştirme, 3D görüntüleme vb. yer almaktadır.
Akıllı fabrika –
Yüksek verimli, güvenli ve uygun maliyetli olmak için robotik, büyük veri işleme, bulut bilişim, güçlü siber güvenlik ve akıllı sensörler gibi gelişmiş teknolojilerle donatılmış fabrikalardır.
Nesnelerin İnterneti (IoT) platformları –
Nesnelerin İnterneti, veri toplayabilen, internet üzerinden iletebilen ve diğer cihazlarla iletişim kurabilen tüm cihazları ifade eder.
Konum algılama teknolojileri –
Bu teknolojiler konumunuzu algılar ve genellikle mobil cihazlarda bulunur. Konum algılama teknolojilerini kullanarak konumunuzu güvendiğiniz kişilerle paylaşabilirsiniz.
Gelişmiş Algoritmalar –
Gelişmiş algoritmalar, çeşitli görevlerin tamamlandığından emin olmak için bilgisayar sistemlerinin izlemesi gereken talimatları sağlayan oldukça karmaşık matematiksel formüllerdir.
Artırılmış gerçeklik/giyilebilir cihazlar –
Bu, gerçekliği görsel verilerle artıran Google Glass gibi giyilebilir teknolojiyi ifade eder.
Akıllı Sensörler –
Akıllı sensörler, bilgi toplama, işleme ve zamanı geldiğinde dijital sinyal verme yeteneğine sahip sensörlerdir.
Veri Görselleştirme-
Veri görselleştirme, verilerin infografikler, çizelgeler, haritalar ve daha fazlası gibi görsel formlarda ifade edilmesidir. Gelecekte, daha büyük miktarlarda veri görselleştirilebilecek ve daha fazla formda ifade edilebilecektir.
Kimlik Doğrulama ve Fraud Tespiti –
Bu teknoloji, tarafların dolandırıcılığın ne zaman gerçekleştiğini anlaması için büyük veri ve örüntü tanıma kullanımını içerir. Bankalar ve finans kuruluşları gelecekte bu teknolojiyi daha yoğun kullanacak.
Bulut bilişim –
Bulut bilişim, veri depolama için yerel sunuculara, masaüstlerine veya dizüstü bilgisayarlara dayanmayan bilgi işlemdir. Bunun yerine, bulut bilişim, uzak bir alanda bulunan paylaşım depolaması olan “bulut” a dayanır.
Gelişmiş İnsan-Makine Arayüzleri –
Gelişmiş insan-makine arayüzleri, operatörlerin makinenin gerçek zamanlı olarak nasıl performans gösterdiğini anlayabilmeleri için makinenin gerçekleştirdiği işlevler hakkında görsel veriler sağlayan makinelerdeki arayüzlerdir.
Mobil cihazlar –
Mobil cihazlar arasında akıllı telefonlar, tabletler, dizüstü bilgisayarlar, e-okuyucular, akıllı saatler, elde taşınabilir oyun konsolları ve insanların internete erişmek için yanlarında taşıdıkları diğer cihazlar bulunur. Bu cihazlar, Sanayi 4.0’ın önemli bir bileşeni olacak ve her yerde bulunacaklardır.